Translate

woensdag 28 mei 2014

Oud serviesgoed

Hallo allemaal,
 
Allereerst wil ik jullie hartelijk bedanken voor de leuke reacties op mijn vorige post over de kleine potjes met plaatjes. Helaas zijn er van de 13 setjes maar 5 verkocht. Het lijkt wel of de mensen tegenwoordig bang zijn om naar een verkooptafel te kijken. Ook nu weer. Ik was er zelf niet bij maar hoorde dit van de dame die achter de tafel stond. Het was een actie van onze kerk die koeken verkochten en waar je je auto kon laten wassen voor een echtpaar die in Oekraïne werkt.
De mensen kwamen de bestelde koeken ophalen maar wisten niet hoe snel ze langs de andere tafels moesten lopen. Ik snap dit echt niet! Je weet voor wie het doel is, dan wil je hier toch ook iets voor doen! Dames, dit moest ik echt even kwijt
Maar niet getreurd, die potjes worden wel weer ergens anders verkocht. Ik heb er zelf ook al een paar weggeven als klein kraamcadeautje.
 
Nu over op het onderwerp.
Deze juskom (volgens mij) kocht ik afgelopen zaterdag op een klein rommelmarktje hier vlakbij.
Ik heb wel iets met servies waar van die kleine bloemetjes opzitten. Meestal rozen of viooltjes.
En de vorm van deze kom sprak me ook gelijk aan. Dus die mocht mee naar huis.
Leuk ook om mee te decoreren.
 


 
 
Deze kop en schotel past er mooi bij. Nog een paar laatste viooltjes van dit jaar.
Vandaag of morgen gaan ze in de vuilnisbak. Er is niet veel meer van over.
 

 
 
Vorige week kreeg ik de vraag of ik nog wat zag in dit kleine flesje.
Nou natuurlijk. Ik kan er 50 krijgen.
Ik heb op pinterest zitten neuzen naar plaatjes en kwam Brocante Brie daar ook tegen.
Zij heeft zo'n leuke blog en ze zet er heel veel plaatjes op voor ons.
Ik heb het plaatje verkleind zodat het nu precies de goede maat heeft.
(Wat zouden we toch moeten zonder computer)
 
 
Er zit geen dopje meer op, dus dan maar zelf iets verzinnen.
Ik heb er een oud knoopje opgeplakt en daar nog een plakparel op gedaan.
 
 
 
Groetjes van Corrie.


13 opmerkingen :

 1. Het kleine flesje is weer beeldig ...
  Bedankt om de tip van de plaatjes ...
  Fijne woensdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gemaakt! Ook in deze regio willen verkooptafels niet.... Maar hier denken de mensen vaak: O, dat kan ik zelf ook! Dus wel kijkers maar weinig kopers...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Corrie, wat een schattige sauskom en je hebt hem zo leuk gedecoreerd, en het idee met het flesje is ook al zo leuk, een super idee van die knoop met plakparel, want vaak zitten er i.d.
  geen (of hele lelijke) dopjes op .
  Ik wens je nog een fijne creative dag :)

  Lieve groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoals je dat kleine flesje gedecoreerd hebt, geweldig! Als ik dat zie dan denk ik wel eens: "waarom kan ik nou niet zoiets bedenken?" op de een of andere manier heb ik dat ook met tuinieren en huis inrichten....ik zie hoe leuk andere mensen het doen, maar zelf iets bedenken is niet echt mijn 'talent'. Geeft niks hoor, ik ben evengoed gelukkig (hihi)!
  Jammer dat de verkoop bij de kerk niet goed is verlopen....dat lijkt wel een trend hoor, dat zien we hier ook vaak...jammer want het is toch voor het goede doel!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat is dat toch weer mooie je kleien flesje vind ik prachtig en dat servies goed staat ook al weer zo sfeervol, echt prachtig hoor
  groetjes marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Corrie, wat heb je dat leuk gemaakt dat kleine flesje. Het is net een oud parfum flesje zo als het er nu uit ziet. Ik vind het zo leuk als mensen wat freubelen met de plaatjes die ik maak. En ja ik heb sinds kort ook het pinterest ontdekt. Ik keek er altijd wel op, maar nu heb ik het zelf ook en het is ook weer zeer verslavend, hahaaa. Maar ook wel weer makkelijk om al je plaatjes op te slaan. Je oude servies delen zijn ook mooi. En je heb ze leuk op gepimpt.
  Nog een fijne week verder.
  Lieve groetjes Brie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja je hoort het vaker he, ik heb ook eens ergens gestaan met m'n spullen , wel kijken maar niet kopen en het is toch echt niet de hoofdprijs die ik vraag, jammer dat het bij jullie ook niet lukte Corrie ! Je flesje is superrrrr mooi geworden lief model ook !
  Serviesgoed ben ik ook gek op, mooi hoor !

  Fijne avond, lieve groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, balen he, heb je je daar uitgesloofd en lopen ze alsof ze de marathon lopen voorbij je tafel... grrrrrrr.... Maar ik denk ook wel dat je ze nog wel ergens slijt..
  Je flesje is weer leuk!! Goed idee knoop met parel!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh no..., wat het weer eens zo ver.... Enne, je hebt mij ook niet gezien hè.. (Maar ik had geen koek besteld, want we snoepen niet meer.)
  Maar het is dus nog steeds hetzelfde liedje. Maar ik vind je potjes èn je flesjes gewoon hartstikke leuk en reserveer er maar een paar voor mij. Ik zit zo vaak met het probleem "wat zal ik eens geven..." Niet iedereen vindt gehaakt of gebreid 'spul' leuk...
  Leuk serviesstukje heb je gescoord, het is echt helemaal je stijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat je potjes niet allemaal verkocht zijn, maar jij hebt iig. je best gedaan! En ze waren heel leuk, daar lag het niet aan. Ook je flesjes zijn weer prachtig.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat er maar 5 potjes werden verkocht, ze waren nochtans prachtig! Maar het gebeurt inderdaad steeds meer, volgens mij hebben de mensen almaar minder geld in hun portemonnee voor zulke dingen, ook als is het voor het goede doel. Je sauskom van de rommelmarkt zal je vast weer mooi opsmukken, past bij de andere heel goed en dat flesje, nou, dat heb je weer heel mooi gepimpt, je kan je weer uitleven met al die flesjes die je kreeg.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer hoor dat de verkoop niet zo lekker ging...en het zijn nog wel van die schattige potjes.
  En je saus / juskom is ook heel mooi...het blijft mooi dat oude serviesgoed.

  Liefs, Ciska

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jammer van de potjes Corrie! Ze zagen er schattig uit dus daar lag het niet aan . En je serviesgoed en flesje vindt ik schattig!
  Dikke kus van Marianne XXX

  BeantwoordenVerwijderen